Socialt ansvar & Bæredygtighed

Socialt ansvar / bæredygtighed

I foreningen Roskilde Airshow tager vi vores sociale ansvar seriøst. Vi mener, at alle
virksomheder, der har mulighed for det, bør lægge kræfter i at tilrette deres virksomhed
på en sådan måde, at belastningen på det omkringliggende samfund reduceres. Derfor har vi arbejdet på dels at justere rutiner og planlægning, og dels iværksat en række initiativer, som både på kort og lang sigt har til formål at indfri dette ansvar. Ud over dette samarbejder vi med frivillige organisationer som veterankompagniet som støtter veteraner med fysiske og psykiske mén fra deres tjeneste.

Bæredygtighed fremtidens Luftfart

Hvad er bæredygtighed indenfor fremtidens Luftfart? Det korte svar er; det ved ingen vel helt endnu. Hvad alle derimod ved, er at luftfart er en af de aktiviteter der udleder meget CO2. Det betyder at luftfart i fremtiden skal udvikles i en retning der, modsat i dag, er bæredygtig.

Ifølge ICAO (International civil luftfartorganisation), som er FN’s agentur for international luftfart, skal alle der er involveret i luftfart finde sammen om en fælles vision. Det mener vi betyder at alle der er involveret i luftfart lige fra piloter og flyproducenter til passagerer og Airshows har et ansvar for at forholde sig til fremtiden.

Roskilde Airshow rækker derfor ud til virksomheder der beskæftiger sig med bæredygtig teknologisk udvikling, vi inviterer flyveopvisninger som adresserer den bæredygtige dagsorden. Roskilde Lufthavn tilbyder f.eks. nu SAF – Sustainable Aviation Fuel.

Vi kigger bl.a. på valget af samarbejdspartnere, måden vi arrangerer selve showet på, og endelig hvordan vi kan støtte en mere bæredygtig udvikling indenfor flyvning, bl.a. ved at invitere aktører til vores Airshow, som støtter og arbejder på dette område. Vi håber, at indsatsen kan være medvirkende til, at Roskilde Airshow som organisation kan tage del i kampen for en fremtid med bæredygtig luftfart.

Hvem kan du møde på Roskilde Airshow?

….samt nogle af dem vi samarbejder med!

”Jeg er meget glad for at kunne bidrage til Roskilde Airshow’s’ grønne dagsorden. Jeg tror, at en bæredygtig fremtid inden for luftfart i høj grad afhænger af iværksætteri og initiativ. Jeg glæder mig med spænding til at deltage i Airshowet i 2023 med mit kunstflyvningsshow og dele mine tanker om ”The Future of Aviation” med dig”.

Martin Gräf,
kunstflyvning pilot,
 Kardiolog og miljøaktivist

”Gennem vores deltagelse kan vi dels rejse midler til arbejdet med vores fysisk og psykisk udsatte veteraner og dels skaffe opmærksomhed på hvad et hårdt arbejdsliv kan give af udfordringer i livet bagefter. Det er derfor helt altafgørende for vores arbejde at vi får mulighed for at komme ud og vise folk hvem vi er og hvad vi laver. Derfor er jeg utrolig glad for at organisationer som RAS igen har inviteret os og vi ser frem til at deltage.”

Jacob Panton,
Formand og
stifter af Veteranskytterne
Veteran Skytterne
Growing Trees Network
Aerobatic Eagle - Martin Graf

Roskilde Airshow sponsorer

Roskilde Kommune
Sydbank
DCC & Shell Aviation Denmark
SIF Gruppen
Copenhagen Airports
Spar Nord
Your logo here

Skal dit firma vises her? Klik her for mere info

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev